Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά // Απαντήσεις και Διευκρινίσεις σε Ερωτήματα για την Υποβολή Προτάσεων στο Ανοιχτό Κάλεσμα

Q1: Μπορώ να καταθέσω πρόταση στην κατηγορία των 5000 ευρώ χωρίς τη συνεργασία με άλλον φορέα;

– Όπως αναφέρεται και στην περιγραφή του Ανοιχτού Καλέσματος, οι προτάσεις μπορούν να αφορούν δυο κατηγορίες χρηματοδότησης και περιεχομένου: για τα 2000 και τα 5000 ευρώ. Συγκεκριμένα, για τα 5000 ευρώ, η πρότασή σας θα πρέπει να αφορά σε προγράμματα και δράσεις μεγάλης εμβέλειας, οι οποίες καλύπτουν το σύνολο των συμμετεχόντων σχολείων (6 στο σύνολο) για όλη τη διάρκεια της φάσης υλοποίησης (30 Απριλίου – 29 Ιουλίου 2018). Επίσης, στην κατηγορία αυτή προκρίνεται και αξιολογείται θετικά η συνεργασία με άλλους φορείς, επαγγελματίες ή και άτυπες ομάδες πολιτών. Οπότε, δεν είναι απαραίτητο, αλλά αποτελεί ένα από τα κριτήρια που θα αξιολογηθούν θετικά από την επιτροπή επιλογής προγραμμάτων και δραστηριοτήτων (κριτήριο Νο.7 στην περιγραφή του ανοιχτού καλέσματος).

Q2: Έχω πολλές ιδέες! Θα μπορούσα να καταθέσω παραπάνω από μια πρόταση με τον ίδιο φορέα-συντονιστή στην ίδια κατηγορία χρηματοδότησης;

– Όπως ειπώθηκε και στη συνάντηση, επιθυμούμε και θεωρούμε πιο αποτελεσματικό να κατατεθεί μια πρόταση σε κάθε κατηγορία χρηματοδότησης (2000 ή 5000 ευρώ) από τον ίδιο φορέα-συντονιστή.

Q3: Θα μπορούσα να καταθέσω προτάσεις τόσο στην κατηγορία των 2000 ευρώ όσο και στην κατηγορία των 5000 ευρώ με τον ίδιο φορέα-συντονιστή;

– Ναι, υπάρχει δυνατότητα να καταθέσετε προτάσεις και στις δυο κατηγορίες χρηματοδότησης. Θα συνιστούσαμε, όμως, όπως και στο παραπάνω ερώτημα, να μην καταθέσετε παραπάνω από μια προτάσεις για κάθε κατηγορία χρηματοδότησης.

Q4: Σε συνέργεια με άλλο φορέα το τελικό ποσό είναι 5000 (συμπεριλαμβανομένων όλων των νομίμων κρατήσεων) και για τους δυο ή μπορείς να είναι από 5000 (συμπεριλαμβανομένων όλων των νομίμων κρατήσεων) για τον κάθε φορέα, δηλαδή 10000 (συμπεριλαμβανομένων όλων των νομίμων κρατήσεων) στο σύνολο;

– Το τελικό αιτηθέν ποσό για κάθε πρόταση, ασχέτως συνέργειας ή όχι, θα πρέπει να είναι 5000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων όλων των νομίμων κρατήσεων.

Q5: Που μπορώ να βρω το αρχείο της αίτησης και σε τι μορφή πρέπει να το καταθέσω;

– Το αρχείο της αίτησης σε μορφή WORD μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο. Παρακαλούμε, να μας την προωθήσετε σε μορφή PDF στο email creativityplatform@gmail.com . Η αίτηση είναι κοινή τόσο για το ποσό των 2000 ευρώ όσο και για αυτό των 5000.

Κατεβάστε την αίτηση από εδώ: https://bit.ly/2IpIqQI

Q6: Η καταβολή του ποσού της χρηματοδότησης μπορεί να γίνει με τη μορφή καταβολής δωρεάς ή μοναδικός τρόπος είναι η ανάθεση έργου με την κοπή τιμολογίου από κάθε οργανισμό για το ποσό που θα λάβει?

– Ο μοναδικός τρόπος καταβολής του ποσού της χρηματοδότησης είναι με την κοπή τιμολογίου από τον αιτηθέντα οργανισμό/φορέα/επαγγελματία, για το ποσό που θα λάβει.

Q7: Στην Αίτηση αναφέρεται στο πεδίο “Μέρος Δ. Λίστα επίσημων εγγράφων” και η προσκόμιση Βεβαίωσης μη διάλυσης – μη λύσης από το οικείο Πρωτοδικείο σε μορφή pdf. Το εν λόγω έντυπο απαιτείται στην παρούσα φάση και αν ναι πρέπει να έχει εκδοθεί πρόσφατα;

– Η Βεβαίωση μη διάλυσης – μη λύσης μπορεί να ζητηθεί από τους φορείς που θα λάβουν χρηματοδότηση σε επόμενη φάση, και ναι θα χρειαστεί να έχει εκδοθεί πρόσφατα.

Q8: Ποιο είναι το πλαίσιο για τις χορηγίες:

– Οι χορηγίες ενθαρρύνονται, εφόσον υπάρχει πρόθεση, χωρίς να θεωρείται κριτήριο επιλεξιμότητας.

– Αν έχετε ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από άλλο φορέα, αλλά ζητάτε και από εμάς επιπρόσθετη χρηματοδότηση, τότε η πρόταση θα αξιολογηθεί ως αυτή του Συνεργάτη Επιπέδου Β’ (βλ. Περιγραφή Προγράμματος) και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σε επόμενη φάση.

Q9: Θα μπορούσατε να διευκρινίσετε περαιτέρω τις άμεσες και τις έμμεσες δαπάνες?

A. Άμεσες Δαπάνες: Θα εκτιμηθεί μια ισορροπημένη κατανομή του προϋπολογισμού στις παρακάτω κατηγορίες.

  • Αμοιβές Εργασίας για προσωπικό, αμοιβές εισηγητών και εκπαιδευτών, διαχείρισης, συντονισμού, με τα παρακάτω παραστατικά: π.χ. τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, σύμβαση εξαρτημένης σχέσης εργασίας και τίτλος κτήσης (απόδειξη δαπάνης).
  • Δαπάνες Προβολής και Προώθησης με τα παρακάτω παραστατικά: τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (φωτογράφου, γραφίστα, κινηματογραφιστή κλπ), τιμολόγια εκτυπώσεων-εκδόσεων, τιμολόγια προμήθειας υλικών προώθησης (π.χ. μπλουζάκια, τσάντες), έξοδα διαφήμισης.
  • Υλικά υποστήριξης εργαστηρίων και δράσεων (αποδείξεις ή τιμολόγια αγοράς ή ενοικίασης των υλικών).
  • Έξοδα μετακινήσεων και μεταφοράς υλικού από και προς τα σχολεία του προγράμματος (π.χ. εισιτήρια, κάρτες ΟΑΣΘ, ταξί, τυχόν τιμολόγιο μεταφορικής εταιρίας για μεταφορά εξοπλισμού).

Β. Έμμεσες Δαπάνες: Το μέγιστο μέχρι 5% του συνολικού προϋπολογισμού

  • Αναλώσιμα – υλικά γραφείου του φορέα
  • Έξοδα τηλεπικοινωνιών (σταθερή-κινητή τηλεφωνία και ιντερνετ)
  • Έξοδα ταχυδρομικών αποστολών
  • Μέρος του ενοικίου

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.