Η δημιουργική μέρα από το πρωί φαίνεται!

της Βίβιαν Δούμπα

Οι καλές ιδέες δεν έχουν ωράριο. Μπορεί να σου ‘ρθουν εκεί που πλένεις τα δόντια σου, που πίνεις το ποτό σου ή ακόμα και στον ύπνο σου. Κάποιες φορές σου ‘ρχονται και το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι την ώρα που πίνεις το πρώτο καφεδάκι της ημέρας. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι ήρθε και η ιδέα στους δημιουργούς του Creative Mornings.

Το Creative Mornings είναι ένα δημιουργικό event που πραγματοποιείται κάθε μήνα σε πάρα πολλές πόλεις του κόσμου. Η ιδρύτρια του, Tina Roth Eisenberg, αποφάσισε το 2009 να οργανώσει στην Νέα Υόρκη μία εκδήλωση ανοιχτή σε όλους που να λειτουργεί σαν πηγή έμπνευσης και σαν τόπος γνωριμίας και δικτύωσης των δημιουργών. Από τότε, η πρωτοβουλία έχει απλωθεί σε όλον σχεδόν τον κόσμο.



Προσφέροντας καφέ, πρωινό και μια σύντομη εμπνευσμένη διάλεξη λίγο πριν πας στη δουλειά σου (όταν λέμε πρωί, εννοούμε πρωί) τα Creative Mornings καταφέρνουν να δικτυώνουν ανθρώπους και να δίνουν τροφή για σκέψη σε σχεδόν 50 πόλεις ανά τον κόσμο. Επίσης, κάθε μήνα υπάρχει μια θεματική ενότητα, την οποία ακολουθούν όλοι οι κατά τόπους διοργανωτές διατηρώντας έτσι ένα ενιαίο πλαίσιο εξέλιξης της πρωτοβουλίας. Οι διαλέξεις χαρακτηρίζονται από καινοτομία και παρουσιάζονται από ανθρώπους που είναι μέσα στο αντικείμενο όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Επίσης, στο blog τους φιλοξενούνται νέα και διαλέξεις από όλες τις πόλεις που πραγματοποιούνται τα Creative Mornings.

Αν θες και εσύ να ξεκινήσεις μια αντίστοιχη ομάδα (θες θες!) δεν έχεις παρά να κάνεις μια αίτηση και να ανοίξεις και εσύ ένα καινούριο δημιουργικό κεφάλαιο για την πόλη σου!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.